уторак, 30. маја 2023. | 09:33
Најновије вести

Држава Србија је и данас са нама

Заменик директора канцеларије за КиМ Дамјан Јовић у посети Гори

 

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић посетио је општину Гора. Он се у Враништу састао са члановима Привременог органа ове локалне самоуправе и упознао са тренутном ситуацијом у овој најјужнијој српској општини.
Посета Гори настављена је поделом помоћи према Програму за развој пољопривреде Владе Републике Србије који предвиђа поделу механизације као подстицај за бављење пољопривредом. Подељено је укупно 24 мотокултиватора.
Према Јовићевим речима, обилазак Горе наставак је акције која је почела крајем прошле године и која за циљ има директан контакт са социјално угроженим људима на КиМ, односно обилазак сваке породице којој је потребна помоћ.
-Дошли смо да видимо какве су потребе наше браће у Гори, јер до сада нисмо успели да их обиђемо и питамо како да им помогнемо и шта им је потребно. Посету смо почели састанком са представницима локалне власти и расподелом пољопривредне механизације, за оне породице које од пољопривреде живе. Држава Србија и Канцеларија за КиМ покушаће да помогну и другим породицама у Гори, рекао је Јовић.
У селу Лубовиште Јовић је положио камен темељац за изградњу куће социјално угрожене породице Дамира Пајазитија за чију је изградњу средстава обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију. Поменута шесточлана породица, од којих је троје деце, до сада је живела у изузетно тешким условима и кажу да велику захвалност дугују председнику и Влади Србије.
-Желимо да бринемо о свакој породици која поштује Србију, посебно о онима који живе у изолованим крајевима, скромно и поштено,рекао је Јовић и додао да ово неће бити једина кућа која ће се градити.
Према речима Неима Сахтијарија, председника Привременог органа, живот у Гори је веома тежак.
-Проблема је много. Поред лоше социјалне ситуације огроман проблем представља одлазак људи из ових крајева у иностранство, али и у остатак Србије. Влада Србије помаже свих ових година и захваљујући тој помоћи смо опстали. Прима се социјална помоћ, дечији додатак, улаже се у здравство. Држава Србија је овде увек била присутна и са нама је и данас, рекао је Сахтијари.
Током једнодневне посете Гори Јовић је обишао социјално угрожене породице Ђуљизе Арифи из Враништа, Верице Дрда, Османа и Јасмина Амата из села Брод и шесточлану породицу Сеапа Ахметљердена из села Злипоток.

М.Ч.

Подели на: