Најновије вести

Државни врх упутио честитке за Божић

Председник Србије Алексанадр Вучић, премијерка Ана Брнабић, председница Народне скупштине Маја Гојковић и други државни званичници упутили су честитке верницима поводом предстојећих божићних празника.

 

Председник Србије Александар Вучић након пријема деце српске националности из Хрватске, честитао је Божићне празнике патријарху српском Иринеју, свим верницима Српске цркве, посебно народу и епископима у Црној Гори, као и епископима у земљи и широм света.

“Желим свима да најрадоснији хришћански празник проведу у здрављу и весељу са својим породицама и желим вам добру и успешну нову годину у којој очекујем још већи економски раст”, рекао је Вучић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Божић патријарху српском Иринеју, црквеним великодостојницима и грађанима који празник славе по Јулијанском календару, саопштено је из Владе.

“У овим празничним данима које проводимо са нама најближима, у своје лично име и у име свих чланова владе, упућујем најискреније честитке грађанима Србије који Божић славе по Јулијанском календару”, наведено је у честитки премијерке.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић пожелела је да “дух Божића пробуди веру у праштање, међусобно поштовање и разумевање”.

“Овај празник треба да нас надахне да негујемо вредности заједништва, мира и слоге и да нам да снагу да се изборимо са свим изазовима и тешкоћама. Желим да празник прославите у миру, љубави, спокоју и радости у кругу својих најмилијих”, истакла је Маја Гојковић у честитки поводом Божића.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала је верницима, патријарху српском господину Иринеју, епископима и свештенству Српске православне цркве Бадњи дан и предстојећи Божић пожелевши им добро здравље, мир и благостање, наводи се у саопштењу.

“Нека нам најрадоснији хришћански празник свима донесе мир, добро здравље и радост, а нашим сународницима и свештенству у Црној Гори да снагу у праведној борби за очување светиња и права на свој идентитет. Честитам вам Божић уз традиционални хришћански поздрав: Мир Божји, Христос се роди!”, рекла је Михајловићева.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је Божић свим верницима по Јулијанском календару.

“Нека овај радостан празник донесе добро здравље, много успеха и среће свим православним хришћанима. Божићни празници су време када треба да оснажимо љубав и слогу, да праштамо и да се миримо и још више да се ујединимо”, истиче у честитки министра Ђорђевића.

Подели на: