понедељак, 29. маја 2023. | 07:47
Најновије вести

Два месеца без резултата истраге о наводно затрованим ковертама

Ни после два месеца нема резултата анализе узорака са коверти са гласовима пристиглих на Косово из централне Србије, због којих су се службеници Централне изборне комисије у Приштини пожалили на алергије и свраб, као и сумњу у тровање.

 

Косовско тужилаштво је узорке послало на вештачење ван Косова.

Приштинска ТВ Кохависион преноси да није познато где су узорци послати ради детаљније анализе, те да још увек нису стигли на Косово, нити да је Тужилаштво саопштило детаље о том питању.

“Позивајући се на питања која сте поставили у вези са овим случајем, обавештавамо вас да су истраге у току. До сада су неки људи саслушани по овом питању, док у вези са резултатима анализа чекамо, јер још нису стигли”, навела је Љаурета Уљај из Основног тужилаштва у Приштини.

Приштински адвокат Куштрим Паљуши каже да су одлагања такве експертизе разумна, мада сматра да би цео процес требао да буде транспарентнији.

Десетина службеника Централне изборне комиисје пожалила се у октобру на алергије и свраб током контакта са ковертама у којима су били гласови бирача из централне Србије који су гласали поштом у склопу избора за посланике косовске скупштине.

Након задржавања и прегледа у болници, установљено је да особе које су примљене нису заражене и да нема инфекције.

Подели на: