Најновије вести

ЕУ: Дијалог Београда и Приштине на експертском нивоу 27. августа у Бриселу

Дијалог Београда и Приштине наставиће се састанцима на нивоу експрата 27. августа у Бриселу, потврдила је портпаролка ЕУ Набила Масрали.

 

У ЕУ наводе да је у питању “део процеса” у оквиру поновно покренутог процеса дијалога Београда и Приштине.

“Дијалог се, након састанка на највишем нивоу у јулу, наставља серијом састанака на експертском нивоу”, објашњава Масрали.

Последњи састанак експерата Београда и Приштине одржао се 30. јула у Бриселу, а у ЕУ наводе да ће се екперти редовно састајати како би размотрили теме које су лидери отворили на састанцима на високом политичком нивоу.

Теме техничких разговора до сада биле су нестала и расељена лица и економски односи.

Специјани представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак за почетак септембра најавио је нови састанак у оквиру дијалога Београда и Приштине на највишем политичком нивоу.

Председник Србије Александар Вучић каже да би до новог састанка са премијером Косова Авдулахом Хотијем могло да дође 7. септембра у Бриселу, непосредно након сатанка у Белој кући заказаног за 4. септембар.

Из ЕУ су за Тањуг потврдили да су “у контактима са свим партнерима, укључујући и САД” када је реч о подршци дијалогу који води ЕУ у циљу свеобухватне нормализације односа Београда и Приштине и решавања свих отворених питања између две стране.

Подели на: