Најновије вести

Еулекс о Гораждевцу: Документи предати, надлежност имају приштински органи

Еулекс је у децембру 2018. године предао полицијске, тужилачке и судске списе предмета и пратеће доказе приштинским органима и након тога надлежни приштински органи имају пуну одговорност за списе предмета и пратеће доказе које је предао Еулекс. Они су тако одговорили на питање Радио КиМ “зашто је обуствљена истрага о убиству Ивана Јововића и Панта Дакића и рањавање још четворо деце из Гораждевца”.

 

Е

Еулекс је у одговору за Радио Ким навео да је предао 495 полицијских списа предмета организованог криминала, 434 списа предмета ратних злочина, списе предмета несталих лица, списе предмета на којима је радио само Еулекс и преко 1.400 тужилачких списа предмета.

“Након завршетка процеса примопредаје, надлежни косовски органи имају пуну одговорност за списе предмета и пратеће доказе које је предао Еулекс”, поручују из ове мисије.

Пет година након што је предат приштинским правосудним органима није познато шта је са материјалом и да ли ће случај бити отворен поново.

Претходно је данас отац убијеног Панта Дакића, Милисав, рекао новинарима да породице нико не обавештава. Он је позвао међународне и домаће институције да се укључе у решавање овог случаја.

Еулекс је случај затворио 2011. године због, како су навели, недостатка доказа.

Непознате особе су на данашњи дан пре 20 година из калашњикова пуцале на српску децу која су се купала у реци Бистрици и убиле Ивана Јововића и Пантелију Дакића.

Тешко су ранили Драгану Србљак, Марка Богићевића, Богдана Букумирића и Ђорђа Угреновића.

Парастос страдалој деци служен је јуче у Цркви Пресвете Богородице у Гораждевцу.

 

Подели на: