Најновије вести

Европосланици данас стижу у посету Београду

Европосланици Тања Фајон и Владимир Билчик, као и Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн, који су учествовали у међустраначком дијалогу, боравиће данас и сутра у Београду.

 

Према нацрту програма посете у који је Тањуг имао увид, европосланици би током посете требало да се састану са председником Србије Александром Вуцићем, премијерком Аном Брнабић, председником скупштине Ивицом Дачићем, са шефовима посланичких група, али и са делом опозиције која је одбијала њихово посредство.

Четворо европосланика у Београд долазе данас поподне и најпре ће се састати са шефом Делегације ЕУ Емануелеом Жиофреом, а одмах након тога и са Ивицом Дачићем.

После тога, према Нацрту програма, који није још потврђен, требало би да уследи разговор са шефовима посланичких група, али и са лидером Двери Бошком Обрадовићем и лидером Доста је било Сашом Радуловићем појединачно.

У петак би посредници у дијалогу требало да се састану са лидерима опозиционих политичких партија, а истог дана планиран је састанак са председником Вучићем, а потом и са члановима Привременог надзорног тела.

Са гостима из Брисела ће, како се очекује, имати састанак и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, као и премијерка Ана Брнабић.

Према програму, европосланици ће се још једном састати са председником парламемнта, а затим и са шефом делегације ЕУ у циљу резимирања рада Мисије.

Након тога, планирана је конференција за медије.

Подели на: