Најновије вести

Гимназија у Косовској Митровици обележила 100 година постојања и рада

Свечаном академијом Гимназија у Косовској Митровици обележила је 100 година рада. То је велики јубилеј како за ученике и професоре тако и за читаво окружење, рекао је директор Гимназије Слободан Михајловић. Академији је присуствовао представник Министарства просвете Србије, а честитку је упутио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

За један век постојања и рада кроз Гимназију је прошло више хиљда ученика од којих су многи данас доктори наука, професори, политичари, цењени људи.

“Многе генерације су заслужне за успех ове Гимназије и ја се надам да смо сви ми који сада радимо у школи и ђаци који су у школи, доследни наследници свих њих укупно.Верујем да ће и ове генерације бити успешне као што су биле успешне и претходне и да ће Гимназија радити све боље”, каже директор Гимназије Косовска Митровица Слободан Михајловић.

Влада Републике Србије и Министарство просвете улагали су и наставиће улагати у школство на Косову и Метохији.

“Помоћ коју је добила од Министарства просвете прошле године огледа се у томе што смо одобрили отварање једног ИТ одељења, ИТ одељења као практично будућност Србије у научном али и информационо-технолошком смислу.Влада Републике Србије, а посебно председник Републике Србије Александар Вучић, захвални су српском народу на КиМ због свега онога што чине за нашу отаџбину, по свим финансијским улагањима, и у факултете и у школе и осталу инфраструктуру, огледа се та брига. Поред ИТ одељења одобрили смо и многа прекобројна буџетска места и стално присуство чланова Координационог тела за КиМ ”, истакао је државни секретар Министарства просвете Марко Миленковић.

Невена Божовић, позната поп певачица, некада је била ученица најстарије средње школе на овим просторима.

“Срећна сам што сам била и остала део школе. Желим свим младим гимназијалцима да буду поносни на то што су овде”, поручила је Невена Божовић.

Поводом значајног јубилеја професори, бивши и садашњи ученици Гимназије припремили су богат културно уметнички програм.

Подели на: