Најновије вести

Годфри: САД поносне на партнерство са Србијом

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри изјавио је да је терористички напад на САД променио све, посебно приступ борби против тог глобалног проблема, који је данас заснован на партерству, а што је управо разлог зашто су САД поносне на сарадњу и умрежавање са институцијама Србије, преноси Тањуг.

 

Према његовим речима, после 11. септембра све променило, а прошло је 20 година од тога дана.

“Тероризам је ојачао, али смо ојачали и ми. Приступ који данас примењујемо у борби против тероризма је промењен и заснива се на изградњи партнерстава и мреже за борбу против терозима”, рекао је Годфри.

Амбасадор је нагласио да би сви желели да кажемо да се тако нешто неће поновити али да то није случај.

“Треба да будемо спремни и да делимо одговорност”, рекао је Годфри после добровољног давања крви, у акцији којом амбасада САД заједно са Црвеним крстом Србије обележава 11. пут сећање на 11. септембар 2001. године када је у терористичком нападу страдало више од 3.000 људи.

Амбасадор је додао да је задовољан што Влада Србије проблем узима веома озбиљно и предузма потребне мере а да при том не ограничава људске слободе.

“Веома смо поносни на партнерство и умрежавање које смо остварили са институцијама у Србији, такође и у изградњи јаче сарадње, обавештајне и на војном плану”, рекао је Годфри и додао да је поносан и на то што ће следеће недеље бити одржана заједничка војна вежба у Нишу. Такође, они који воде Србију свесни су значаја тог партнерства, рекао је амбасадор и изразио захвалност парламенту, председнику Ивици Дачићу и Конгресу српско-америчког пријатељства што су у Дому Народне скупштине данас обележиле овај дан.

Подели на: