Најновије вести

Годфри: САД сто одсто подржавају модерну и демократску Србију

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри каже да у Београду да САД стопроцентно подржавају модерну, демократску и просперитетну Србију, чланицу европске породице држава, земљу у којој владају мир, демократија и владавина права.

 

Годфри је у изјави после сусрета са члановима Америчке привредне коморе у Србији рекао да САД подржавају модерну и просперитетну Србију и изразио наду ће се у том правцу ствари развијати у будућности, јер је то начин да се млади људи задрже у Србији.

“Чланице Америчке привредне коморе запосљавају 20.000 људи, уложиле су четири милијарде долара и надам се да ће у будућности ове бројке расти”, рекао је амбасадор САД и додао да су његова врата увек отворена за чланове пословне заједнице.

Председница Америчке привредне коморе Јелена Павловић рекла је да је сусрет са новим амбасадором била прилика да сазнају који су приоритети у односима САД и Србије.

Петровићева је истакла да су чланови коморе на бранчу са амбасадором разговарали о економским питањима у Србији и региону, о подршци путу Србије ка Европској унији, као и о унапређењу владавине права.

Америчка привредна комора у Србији ове године слави пунолетство, окупља више од 200 стотине америчких, међународних и великих домаћих компанија, подсетила је Петровићева и додала да је комора била носилац бројних иницијатива што ће наставити да ради и даље уз изузетну сарадњу са амбасадом САД.

Подели на: