Најновије вести

Грачаница: Почела друга луткарска радионица

У Грачаници је данас почела са радом друга луткарска радоница у организацији Дома културе “Грачаница“, а у сарадњи са Дечијим позориштем из Суботице и Културним клубом Грачаница. Радионица ће трајати до 22. фебруара.

 

Александар Гуџић, испред аматерског позоришта „Јанићије Поповић“, казао је да часове луткарске радионице држе глумци и редитељи Дечијег позоришта из Суботице.

Гуџић истиче да је радионица прилагођена деци школског узраста и младима са циљем да се упознају са тајнама луткарства. Настава је подељена у две групе: прва гупа је од 10 до 13 часова, а друга од 16 до 19 сати и уписано је око 60 полазника, додао је Гуџић.

“Верујем да ће сви они коју буду похађали радионицу, моћи да науче нешто ново, нешто што до сада нису радили, а и чињеница је да је луткарска позоришна уметност неправедно била запостављена ових година, ми настојимо да ту празнину која је трајла до 2014. године попунимо садржајем управо овакве врсте”, сматра Гуџић.

Гуџић напомиње да ће након завршетка радионице бити организована луткарска представа “Побуна у библиотеци”, са децом која су се најбоље показало током радионице.

Подели на: