Најновије вести

Грачаница: Поповић уручио опрему добитницима Хелп пројекта

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и представници немачке организације Хелп уручили су данас грантове у виду опреме за 18 корисника у циљу покретања и проширења бизниса.

 

Укупно 18 корисника ХЕЛП грантова који су ове године стекли право на њих према ранијем конкурсу добило је опрему у вредности до две хиљаде евра за покретање и проширење бизниса. Опрему је добитницима уручио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Он је казао да је ово резултат одличне сарадње са немачком организацијом Хелп и добитницима пожелео успешно пословање.

„Општина Грачаница наставиће да ради на оваквим активностима јер то представља један од кључних фактора за развој наше општине јер се тиче упошљавања младих људи и стварања услова за самозапошљавање. Разговарамо са још неким организацијама које су заинтереоване за сличне пројекте. Што се нас тиче ми настављамо да радимо на подршци људима у јачању бизниса“, казао је Поповић.

Поповић је додао да је пројека твеом аважан за економски развој општине. Он је представницима Хелпа још једном захвалио на сарадњи, а добитницима донације поручио да оправдају поверење које им је указано и професионално искористе могућнос која им је дата.

Добитници грантова задовољни су што им је пружена шанса да покрену и развију своје мини бизнисе. Захваљују општини Грачаница и Хелпу на пруженој шанси.

Милош Дејановић један је од добитника Хелп пројекта. Бави се столарством и каже да ће му ова помоћ веома значити у проширењу и усавршавању заната којим се бави већ неколико година.

Драгиша Крстић бави се се браварством у својој самосталној занатској радњи.

„Захваљујем се Хелп организацији и општини Грачаница што су препознали значај делатности којом се бавим. Добио сам веома важну опрему за мој рад који подразумева израду металних ограда капија и свега онога што се тиче браварства“, казао је Крстић.

На конкурсу који је раније почетком године расписан пријавило се према речима менаџера пројекта Слободана Костића око 160 апликаната и напорним радом и системским проценама одабрано је њих 18. Они су недавно потписали уговоре а данас им је опрема званично и уручена. Каже да је реч углавном о младим незапосленим људима који живе овде са породицама или планирају да заснују породице чврсто опредељени да овде остану. Према најавама пројекат Хелпа биће реализован и наредне године, наводи се у саопштењу.

Подели на: