понедељак, 05. децембра 2022. | 09:49
Најновије вести

Грачаница: Први матурски плес

На тргу “Ослободиоцима” у центру Грачанице, несвакидашњи призор, коме је присуствовао велики број мештана. Наиме,ученици завршних разреда Медицинске и Грађевинско – саобраћајне школе су први пут одиграли матурски плес, који њихови вршњаци из европских земаља изводе већ дужи низ година.

 

Матуранти Медицинске и Грађевинско – саобраћајне школе су се прикључили традиционалном матурском плесу, који се тачно у подне одржава широм Европе. Уз звуке кадрила Јохана Штрауса, обучени у плаве и црвене мајице, матуранти су обележили завршетак једног периода школовања.

“Припремали смо се око месец дана на часовима физичког васпитања и није било напорно”.

“Драго нам је што смо прва генерација која је успела да организује овако нешто али са друге стране ми је жао што се растајем од другара”, кажу матуранти.

Идеју о организовању матурског плеса иницирали су чланови Парламента Медицинске школе којем су се прикључили и вршњаци Грађевинско – саобраћајне школе. Председица Парламента Јасмина Станишић истиче да су за његову организацију најзаслужнији матуранти.

“Као што сте успели и да видите њима је то било забавно, мада нису навикли на овакву врсту плеса. Наставници физичког васпитања су радили са њима, ученици су уложили свој труд, а и ми као организатори”, рекла је Станишић.

„Можда је имало малих грешака, али то није важно јер смо успели да организујемо овај догађај. Ми имамо осамдесет матураната, а учествовала је и тридесетак ученика из Грађевинско-саобраћајне школе. Значи, плесало је око стотинак матураната’’, казао је Миодраг Живић, директор Медицинске школе у Грачаници.

Организатори и учесници матурског плеса нису крили своје задовољство јер су на најлепши начин направили искорак у будућност. Верују да ће њихов пут следити и генерације које долазе и да ће овај догађај прерасти у традицију.

Подели на: