Најновије вести

Грађани бојкотују робу коју шаље Приштина

У све четири општине на северу КиМ, ситуација од јуче се није променила. И даље су све трговине и угоститељски објекти под кључем, не раде ни таксисти ни бензинске станице, као ни апотеке. На улицама је приметан мали број људи. Камиони са албанском робом и данас су дошли у Бошњачку Махалу, али нико од Срба није показао интересовање за трговину.

 

Ниједан продајни објекат било које робе на северу Косова не ради од јуче у знак протеста због отежаних услова пословања, проузрокованих увођењем такси од 100% на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине.

Грађани су се током претходне недеље снабдели основним животним намирницама у извесној мери. Председник Удружења привредника са севера Косова и Метохије Радош Петровић каже да ће ова ситуација у којој је грађанству изузтетно тешко, бити настављена док се нешто по питању такси не предузме.

Поред прехрамбених, у овим општинама не раде ни продавнице друге робе – бензинске пумпе, апотеке, бутици, парфимерије, гвожђаре као ни угоститељхски објекти и такси удружења.

Подели на: