Најновије вести

Грађани не одустају, специјална полиција се не повлачи

Ушло се у другу недељу протеста грађана са севера Косова и Метохије на администартивним прелазима Јариње и Брњак

 

Траје неизвесна и напета ситуација на северу Косова и Метохије. Градјани осми дан дежурају на крајњем северу Косова и Метохије у близини административног прелаза Јариње, на месту старог пункта, који је напуштен након његовог паљења. Специјалци из Приштине редовно се смењују на истој локацији.
Окупација севера покрајне се наставља. Специјалци РОСУ полиције из Приштине редовно се смењу у близини административног прелаза Јариње, а градјани на мирним протестима показују незадовољство, које је узроковано реципретитом на српске регистрационе таблице за моторна возила.
Противе се оваквој одлуци владе у Приштини и траже повлачење припадника специјалне полиције са севера, где не би смела, по важећим договорима, да долази.
Специјалци са оклопним возилима налазе осим у близини административне линије и у патролама дуж магистралног пута Лепосавић- Косовска Митровица. Саобраћеј је обустављен већ осам дана у обе саобраћајне траке, а пут Рашка- Лепосавић , од администартивног прелаза блокиран је у дужини од три километра тешком механизацијом и препреченим аутомобилима. Преко административне линије могу прећи само пешаци.
Неизвесност траје како време пролази. Сви ишчекују да ће се наћи компромисно решење, како би се изашло из ове тешке кризе, која у многоме отежава живот на овим просторима. Од почетка кризе не стиже дневна штампа, док су трговине за сада добро снабдевене.
Ускоро би могао бити највећи проблем набавка лекова, јер у овдашњим апотекама не могу се узети лекови на рецепт, већ су градјани по лекове одлазили у суседну општину Рашка. В.Вукојевић

Подели на: