Најновије вести

Градња зграде угрожава имање

Миљковићи из Липљана муку муче са комшијом Албанцем

 

 

Имовина породице Миљковић из Липљана угрожена је због радова које на суседном плацу изводи Албанац. На мање од једног метра од њихове куће, односно имања, албански инвеститор почео је градњу вишеспратнице, односно копа земљу за постављање темеља. Миљковићи нису ништа знали о почетку радова, већ су само видели машине које копају тик уз њихову кућу. Због свега поменутог они су забринути и за своју безбедност.
Ненад Миљковић каже да су одмах реаговали и тражили помоћ, јер са таквим комшијама не могу никако да се договоре.
-Обавестили смо инспекцију и позвали полицију. Дошавши на лице места рекли су им да обуставе радове. Међутим, чим су инспектори и полицајци отишли они су наставили са радовима. Као што он има своје интересе ту да гради, тако и ја имам своје интересе да ту живим. Увек сам био за то да се комшијски договоримо. Жао ми је што није желео да ме разуме, казао нам је Ненад Миљковић.
Албанац је на поменутом плацу годинама држао стовариште и често имао проблема са инспекцијом и полицијом, јер је тај део Липљана у зони липљанских цркава, Ваведења Пресвете Богородице и Светог Флора и Лавра, и свака градња је забрањена.
-Он је подигао неку бараку одмах до главног пута и у више наврата се свађао са инспекцијом и полицијом због тога. То је заштићена зона и није имао права да објекат такве намене сагради на том месту. Једва су га натерали да га помери у унутрашњост плаца. Сада на том плацу граде зграду, а пошто је плац узак али дугачак копају у том делу који не спада у заштићену зону. Тако Миљковићима стварају огроман проблем. Ово је страшно шта се ради, рекли су нам преостали Срби из Липљана.
Породицу Миљковић обишао је и члан председништва Српске листе и председник општине Грачаница Срђан Поповић и поручио да нису сами.
-Правда и истина су и даље недостижни за Србе који живе на Косову и Метохији. Комшијски односи још увек не могу да се реше на миран начин. Обишао сам породицу Миљковић и поручио да нису сами у свему овоме, потрудићемо се да на све начине помогнемо да се проблем реши, казао је Поповић у Липљану.
Миљковићи свакодневно добију претње, и истичу да силом хоће да им узурпирају имање и да их натерају да се иселе са ових простора.
-Ми смо ангажовали адвоката и борићемо се правним путем. Он нама каже да је дошло његово време, па то је страшно. За сада решења нема. Они раде по свом и једино ако их судска одлука заустави јер по закону најамње четири метара даље од моје ограде могу да изводе радове, каже Момчило Миљковић.
Поред свих мука и страха Миљковићи желе да остану на свом огњишту и поручију да их никакви радови и претње неће натерати да оду са ових простора.

М.Ч.

 

Подели на: