Најновије вести

Градоначелник Лепосавића спречио МТС да отклони квар; Лучић: Поднећемо кривичну пријаву

Запослени у МТС д.о.о. покушали су да отклоне квар на базној станици на крову зграде Општине Лепосавић, али их је у томе спречио председник општине Љуљзим Хетеми. Генерални директор “Телекома Србија” најавио је да ће та компанија против Хетемија поднети кривичну пријаву због насилног прекида сигнала радио-линка за репетитор МТС-а у Лешку.

 

 

Председник општине Лепосавић рекао је радницима МТС-а да само могу “трајно да склоне опрему са његове зграде”.

Услед радова који су извођени на крову зграде Општине Лепосавић, око поднева је дошло до прекида ваздушног РР линка за мобилне базне станице КОМ Лешак и базне станице Јошаница.

Међутим, председник општине није дозволио да заспослени у МТС-у изађу на кров зграде, а два пута је спомињао да су радове на крову зграде изводили запослени другог косовског оператера мобилне телефоније – Вала, наводе из “Телекома Србије”.

Додаје се да ће МТС у интересу својих корисника у том региону, који су оштећени због немогућности коришћења сигнала мобилне телефоније, у року од 24 часа пронаћи друго решење за успостављање ваздушне везе са наведеним базним станицама Јошаница и Ком Лешак.

Лучић: Против Хетемија подносимо кривичну пријаву
Генерални директор “Телекома Србија” изјавио је да ће та компанија против председника Општине Лепосавић поднети кривичну пријаву због насилног прекида сигнала радио-линка за репетитор МТС-а у Лешку.

“Куртијев партијски колега, извесни господин Љуљзим Хетеми, грубо је прекршио Бриселски споразум, као и све локалне законе и стандарде пословања компанија у Европи, и најтежом злоупотребом службеног положаја насилно прекинуо сигнал радио-линка за наш репетитор у Лешку и тиме оставио могобројне грађане без сигнала мобилне телефоније, упркос томе што наша кћерка компанија МТС д.о.о. поседује све неопходне дозволе”, рекао је Лучић.

Додао је да ће “Телеком Србија” о овом случају “моментално обавестити међународну заједницу, све стране амбасаде и поднети кривичну пријаву против горепоменутог”, надајући се да ће он “што пре бити приведен лицу правде и одговарати за своје поступке”.

“Оно што бих поручио нашим корисницима и грађанима Лешка јесте да не брину и да ћемо у најкраћем могућем року, омогућити пуштање сигнала мобилне телефоније путем алтернативних техничких решења и тиме им обезбедити услове за нормалну комуникацију”, истакао је Лучић.

Подели на: