петак, 18. јуна 2021. | 00:54

Градоначелник положио заклетву

Свечана седница Скупштине општине Лепосавић

На свечаној седници СО-е Лепосавић, изабрани градоначелник општине Лепосавић, Зоран Тодић положио је заклетву. У наставку на редовној седници СО-е одборници су упознати са првим буџетским циркуларом за 2020 годину.
Лепосавић, 20. Јуна- Зоран Тодић, који је на локалним изборима 19. маја изабран за градоначелника Лепосавића, на свечаној седници пред одборницима положио је заклетву. Иначе, Тодић је ову дужност обављао до новембра прошле године, када су због уведених такси на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине сви градоначелници са севера поднели оставке. На изборима се поново кандидовао и добио поверење суграђана, тако да ће и у будуће обављати послове градоначелника ове општине. Овом приликом захвалио се на избору и указаном поверењу и рекао је, да ће и надаље радити у интересу свих грађана општине Лепосавић.
Након ове, свечане седнице, одржана је и четврта редовна седница СО-е Лепосавић , са тачком дневног реда, представљање и разматрање првог буџетског циркулара за наредну 2020 годину.
Према основном гранту за општину Лепосавић предвиђен је износ средстава у износу од 2.897.359 еура, грант предуниверзитетско образовање планиран је у износу од 1.345.886 евра, за специфичан грант за примарно здравство предвиђен је износ од 516.490 еура, а сопствени приходи општине утврђени су у износу од 40 000 еура.
-Према речима Наташе Настћ, директора Директората за финансије општине Лепосавић, износ основног гранта је нижи у односу на ову годину, док су остали у незнатно већем обиму. В.В.

Подели на: