Најновије вести

Графити УЧК у општини Зубин Поток

Пре неколико дана на планини Мокра Гора, у општини Зубин Поток, група Албанаца је исписивала графите УЧК на алпинистичкој стази “Via Ferata-Berim”, а слике свог “подухвата” објавили су на друштвеној мрежи инстаграм.

 

У саопштењу Српска листа истиче да “посебно забрињава то што су те особе на фотографијама у маскирним униформама са дугим цевима”, те се поставља питање “коме је потребна оваква провокација у овом тренутку и са каквим циљем”.

“Као што смо више пута упозоравали, како се приближавамо изборном дану, поред укидања права гласа Србима од стране Централне изборне комисије у Приштини, притисак над грађанима долази и од стране екстремистичких кругова”, саопштава Српска листа и додаје:

“Српска листа позива КФОР, Еулекс и полицију да најхитније идентификује, пронађе и лиши слободе ова лица, али и утврде ко су налогодавци оваквог понашања и са којим циљем. Истовремено, захтевамо да сви надлежни појачају будност и превентивно делују како би се на Космету сачувао мир и безбедност свих грађана, а посебно невећинских заједница”.

Подели на: