Најновије вести

Грчка не мења став око непризнавања Косова

Став Грчке о непризнавању једнострано проглашене независности Косова остаје непромењен, упркос сарадњи Приштине и Атине, саопштило је грчко Министарство спољних послова.

 

“Као што знате, Грчка не признаје Косово и њен став остаје непромењен”, наводи се у изјави грчког Министарства приштинском порталу Експрес и додаје да је “истовремено, подједнако познато да је Грчка примењивала конструктиван приступ Приштини, будући да је од 2019. године земља домаћин ‘Косовске канцеларије за трговину и економска питања у Атини’ и да сарађује са Косовом на повећању сарадње у различитим областима”.

“У том духу, у циљу даљег унапређења наше билатералне сарадње и олакшавања функционисања Канцеларије, без укључивања аспеката везаних за статус, ова канцеларија је преименована у ‘Канцеларија за интересе Косова у Атини’. Министар спољних послова Грчке, господин Дендиас, посетио је Приштину прошлог октобра, дајући замах билатералној сарадњи, истичући економско поље, укључујући трговину и енергетику”, наводи се у одговору из Атине.

Подели на: