Најновије вести

Гренел остаје специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине

Ричард Гренел остаће специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине упоредо са функцијом вршиоца дужности директора америчких обавештајних служби.

 

“Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе”, рекао је портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гренела за вршиоца дужности шефа свих обавештајних служби САД.

“Председник Трамп има потпуно поверење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин”, наведено је на сајту Беле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбедности и на бројним додатним позицијама укључујући и место специјаног изасланика за преговоре Србије и Косова и као портпарол САД у УН.

“Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавештајних агенција САД, од којих зависи безбедност и сигруност земље”, наводи се на сајту Беле куће.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао је Ричарду Гренелу именовање за вршиоца дужности директора националне обавештајне службе САД.

Подели на: