Најновије вести

Гренел Шолеу: Шта је са испуњењем захтева, Приштина вас игнорише

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел упитао је данас специјалног саветника Стејт департмента Дерека Шолеа да ли је рекао председници привремених приштинских институција Вјоси Османи да Заједница српских општина мора да буде формирана и да морају да буду расписани локални избори на северу Косова и Метохије.

 

 

Ричард Гренел је реаговао на Шолеову објаву на друштвеној мрежи X, некадашњем Твитеру, у којој он наводи да је у разговору са Вјосом Османи на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку затражио да се Приштина хитно ангажује у дијалогу са Београдом.

“Да ли сте јој рекли да избори морају да буду расписани? А шта је са захтевом за формирање Зајединице српских општина”, написао је Гренел на платформи X.

Указао је да је Шоле већ изнео те захтеве, али да их је Приштина игнорисала.

“Ваше речи су бла, бла, бла. Ово говорите већ годину дана. Овај захтев сте изнели 3. јуна. Они вас игноришу”, поручио је Гренел.

Шоле је претходно саопштио да је у Њујорку разговарао са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи о деескалацији напетости на Косову и Метохији и “хитном укључивању у дијалог који се води уз посредништво ЕУ за нормализацију односа са Београдом”, што је, како је навео, “кључно за регионалну стабилност и евроинтеграције”.

Подели на: