Најновије вести

Гренел Весељију: Радо ћу вам објаснити…

Специјални представник америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поручио је данас Кадрију Весељију да ће му радо објаснити зашто САД подржавају укидање такси.

 

“Радо ћу разговарати с вама било када и објаснити вам зашто Сједињене Америчке Државе мисле да би требало одмах да подржите укидање таксе од 100 одсто”, написао је Гренел на Твитер профилу, одговарајући на претходни твит Весељија који се јуче обратио Гренелу речима да је нови косовски премијер Аљбин Курти лажов и да је забринут сам због журбе нове владе да се позабави питањем такси.

“Драги амбасадоре, Аљбин је лажов! Мој предлог о таксама је веома јасан од јануара 2019. године. Аљбин га није подржао и водио је кампању против тога. Забринут сам због журбе нове владе да се позабави тим питањем без конкретног плана којим се на прво место стављају најбољи интереси Косова”, навео је Весељи на Твитеру.

Гренел је претходно, реагујући на изјаву Весељија да Приштина не треба да испуни захтев Србије и укине таксе, поручио да је укидање такси захтев САД.

“Кадри, Сједињене Државе траже да Косово укине стопостотно увећане таксе. То штети Косову и спречава предузећа да отварају нова радна места. Аљбин је ту у праву”, написао је Гренел Весељију, који је сада у опозицији.

Весељи је јуче написао на свом Фејсбук профилу да је забринут због “Куртијеве претеране журбе да испуни захтев Србије”.

Подели на: