Најновије вести

Хаџиу: Хотијева влада очигледно не жели владавину закона

Бивша министарка правде Аљбуљена Хаџиу сматра да је актуелна Влада Косова данас и званично послала поруку да не жели владавину закона, с обзиром на то да је обустављен поступак провере у правосудном систему.

 

Хаџиу је на Фејсбуку написала да “када је у правосудном систему основана група стручњака за поступак провере, што се догодило још почетком ове године, за циљ је имало повратак поверења грађана у правосудни систем”.
“Жао ми је. Били смо посвец́ени владавини закона и циљ нам је био постизање правосудног система са поштеним тужиоцима и судијама и моралним и професионалним интегритетом који да ц́е поступати само у складу са својим надлежностима, никога се не плашец́и и без утицаја! “, написала је Хаџиу.
Додаје и да је данас тај добар посао намерно упропашћен.
“То је само доказ да ова влада не жели владавину закона. Захваљујем сваком члану групе експерата који су са највец́ом вољом и без икакве финансијске надокнаде прихватили свој професионални допринос овом процесу. Ова реформа, иако је намерно одложена и опструирана, не може се зауставити. Владавина закона нема алтернативе!”, закључила је бивша министарка правде Косова.

Подели на: