Најновије вести

Харадинајева странка и даље против укидања таксе

Посланик Алијансе за будуцћност Косова у косовској скупштини Газменд Абраши рекао је да је његова политичка странка врло близу прикупљања 40 потписа посланика за сазивање ванредне седнице на којој би се расправљало о најави нове владе да ће укинути таксу на производе из централне Србије и производе из БиХ.

 

Газменд Абраши је истакао да ће Алијанса за будућност Косова (АБК) икористити све демократске методе у парламенту.

“Затражили смо од осталих странака, колико нам требају њихови гласови, и веома смо близу да их прикупимо и да о такси расправљамо у Скупштини. Тражили смо гласове Демократске партије и Социјалдемократске иницијативе НИСМА”, рекао је Абраши приштинским медијима.

АБК је међу опозиционим странкама у косовском парламенту најгласнија у противљењу укидању таксе на српске производе, уведене у новембру 2018. године када је на челу владе био председник те странке Рамуш Харадинај.

Током предизборне кампање у септембру и почетком октобра прошле године, главна тачка Рамуша Хахрадинаја односила се на уведену таксу на српске производе.

На изборима, највише гласова бирача добиле су међутим странке које су биле против увођења таксе – покрет Самоопредељење и Демократски савез Косова.

Њихова стратегија је да укидање таксе замене увођењем реципроцитета у односима са Београдом.

Подели на: