Најновије вести

Хазири: Хотијев мандат премијера је привремен

Потпредседник Демократског савеза Косова и председник општине Гњилана Љутфи Хазири, изјавио је да ће Авдулах Хоти да има привремени мандат на месту шефа владе, наводећи да може да траје и до три године, уколико дође до широког политичког договора.

 

“Ова влада још увек хода на стакленим ногама, јер нема политичке стабилности. Ниједна влада не може да ради ако нема политичке стабилности”, рекао је Хазири приштинским медијима.

Међутим, Хазири каже да је веома тешко да се предвиди како ће изгледати стабилна влада.

“Између ДСК и Демократске партије постоји велико неповерење из прошлости. У ДПК такође постоје велике неизвесности око придруживања коалицији. Као сарадник Иса Мустафе, не видим да је он позвао ДПК да се придружи влади”, навео је Хазири.

Додаје да ће ДСК да обави прве консултације о председнику са коалиционом Алијансом за бидућност Косова и владиним партнерима.

“АБК је направио корак испред нас. Имали смо пун мандат са АБК-ом и то је наш поуздан партнер. Предлог за председника био је неочекиван. Не верујем да је овога пута АБК у положају да добије место председника. Ово је моје лично мишљење. Канцеларија председника одувек је била од великог значаја за ДСК. Много смо дали за ту канцеларију. Имали смо споредну улогу у влади, због канцеларије председника “, нагласио је он.

Хазири је рекао да ако је кандидат за председника прихватљив свима, чак и ако долази из ДПК, нема разлога да не буде прихватљив за ДСК.

“Не морамо да имамо политичку марионету у канцеларији председника”, закључио је Хазири.

Подели на: