уторак, 17. маја 2022. | 15:09
Најновије вести

Хелп и Општина Грачаница доделили грантове вредне 30 хиљада евра

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић и представници немачке организације Хелп уручили су данас 18 уговора за оснаживање и покретање малих бизниса вредних 30 хиљада евра.

 

Од 50 апликаната који су ушли у најужи избор одабрано је њих 18 са територије Општине Грачаница који ће донацијом Хелпа покренути или оснажити свој бизнис.
Поздрављајући присутне у сали СО Грачаница где је обављено потписивање уговора председник Општине Грачаница Срђан Поповићје казао је да је пројекат веома важан за економски развој општине. Он се представницима Хелпа захвалио на сарадњи а добитницима донације поручио да оправдају поверење које им је указано и професионално искористе могућност која им је дата.

„Овакве активности су веома битне за нашу општину. Ми ћемо као и прошле године наставити даинсистирамо да се што више улаже у економски развој. Данас смо помогли 18 наших привредника, људе који су развили своје бизнисе који желе да остану и да живе овде. Ова сарадња коју имамо са немачком организацијом Хелп је веома добра и оно што нас радује да ће се та сарадња наставити и у будуће“, рекао је Поповић.
Високи службеник Хелпа за рад на терену Резарт Шаља казао је да посао није био лак и да ће сигурно бити незадовољних али да сматра да је посао добро одрађен и да су одабрани најбољи кандидати.
„ На конкурсу је било много пријављених из разних области бизниса. Покушали смо да одаберемо најбоље клијенте. Обезбеђено је 30 хиљада евра у којима Општина Грачаница учествује са 30 процената“, казао је Шаља.

Потписници уговора задовољни су што им је пружена шанса да покрену и развију своје мини бизнисе. Захваљују Општини Грачаница и Хелпу на пруженој шанси.
„Аплицирао сам за столарску радионицу и коначно после 20 година успео сам да обезбедим нешто што ће ми помоћи да унапредим посао у складу са занатом који обављам“,каже један од добитника Милош Дејановић.
„Већ 20 година радим у Грачаници и власник сам фризерског салона Лаки. Опрема у мом фризерском салону у Грачаници је дотрајала. Чуо сам за конкурс и хтео сам да пробам јер до сада сам у свој фризерски салон све улагао сам. Хвала свима који су препознали мој рад и видимо се са новим фризурама“, каже Милутин Томић.
„ Аплицирао сам за помоћ у апаратима за кошење траве. Издражавам десеточану породицу и ово ће ми много помоћи да својим радом обезбедим сигурне изворе прихода“, навео је Шаћир Таировић.
Потписници уговора ће ускоро добити опрему у вредности од око 2000 евра. Према најавама пројекат Хелпа биће реализован и наредне године, наводи се у саопштењу.

Подели на: