Најновије вести

Хисени данас са званичницима Стејт департмента о дијалогу

Координатор Приштине за дијалог са Београдом Скендер Хисени, отпутовац́е данас у Вашингтон, где ц́е се састати са високим званичницима америчког Стејт департмента са којима ће разговарати о процесу дијалога.

 

Пре одласка, Хисени је рекао да се у Бриселу воде тешки преговори око елемената коначног споразума који, према његовим речима, имају за циљ обострано признавање са Србијом.

Кљан Косова подсећа да је у четвртак је Бриселу одржан још један круг разговора са Србијом на експертском нивоу.

Скендер Хисени, који је члан Демократског савеза Косова, 21. јула постављен је за координатора за дијалог Косова са Србијом. Био је први министар спољних послова Косова од 2008. до 2010., док је од 2014. до 2017. био министар унутрашњих послова. Био је посланик ДСК у Скупштини Косова у неколико сазива.

Дијалог између Косова и Србије настављен је након виртуелног састанка 12. јула, састанцима у Бриселу 16. јула између косовског премијера Авдулаха Хотија и председника Србије Александра Вучиц́а, уз посредовање Европске уније, после више од 20 месеци када је дијалог прекијнут због образложења Србије да не може бити условљавања дијалога, након што је Косово увело такес на српску робу.

Још један састанак у оквиру овог процеса најављен је за почетак септембра ове године.

Подели на: