Најновије вести

Хоти и Роде о дијалогу између Косова и Србије

Премијер Косова Авдулах Хоти састао се данас са новим амбасадором Немачке у Приштини Јорном Родеом са којим је разговарао о дијалогу са Србијом.

Хоти је на том састанку нагласио да је Немачка и даље један од главних стратешких партнера Косова, наводи се у саопштењу из кабинета косовског премијера.

“Захваљујуц́и амбасадору Родеу на трајној помоц́и коју је Немачка пружила Косову, Хоти је поновио непоколебљив став владе да продуби сарадњу између Косова и Немачке”, истиче у саопштењу.

Хоти је, што се тиче процеса дијалога са Србијом, потврдио чврст став Косова да је време за постизање коначног споразума, који би у основи требало да садржи обострано признање.

“Амбасадор Роде је, између осталог, изразио наду у брзи напредак у дијалогу између Косова и Србије и нагласио да ц́е Немачка наставити да подржава Косово у напорима да управља пандемијом и економским опоравком”, наводи се у саопштењу.

Такође, Роде је говорио о могуц́ности за интензивирање економске сарадње између приватних компанија, потврђујуц́и немачку спремност за улагања у Косово.

Подели на: