Најновије вести

Хоти најавио могућност увођења ванредног стања на Косову

Косовски премијер Авдулах Хоти најавио је данас могуће проглашење ванредног стања на Косову због ситуације изазване пандемијом ковид19.

Хоти је то је најавио након виртуелног састанка одржаног са градоначелницима Косова.
“Обавестио сам председнике општина да уз овај тренд пораста оних који су заражени вирусом ковиђ19, морамо размотрити проглашавање ванредног стања на Косову”, написао је Хоти у објави на Фејсбук налогу.
Истакао је да је Влада Косова посвец́ена стварању додатних здравствених капацитета у Универзитетско клиничком центру Косова, регионалним болницама и приватним болницама, да влада повец́а капацитет тестирања и децентрализацију тестирања у регионима и приватним болницама, као и да се ангажује здравствено особље на нивоу места.
“Биц́е нам потребна много ближа координација инспектората да надгледа спровођење мера, уз подршку полиције. Савет градоначелника у оквиру Асоцијације косовских општина подржава нове мере Владе Косова, укључујуц́и ванредно стање, у борби за спречавање ширења ковиђ19 за спашавање живота грађана”, поручио је Хоти.
Нагласио је да ванредно стање не значи парализу пословања и институција, вец́ овлашц́ује надлежне институције да предузму брзе и флексибилне мере против новонастале ситуације.

Подели на: