Најновије вести

Хоти обећава брзу подршку предузећима погођеним пандемијом

Косовски премијер Авдулах Хоти, који је данас посетио Драгаш, најавио је да ће ускоро кренути исплата помоћи за предузећа на Косову, преноси Коха.

 

Хоти је рекао да је влада, на чијем је челу, посвећена пружању подршке локалним произвођачима, посебно у јеку пандемијске кризе.

“На њих је утицала пандемија, већ првог месеца су добили подршку за раднике. Сада верујем да ћемо одмах, чим закон о буџету ступи на снагу, учинити остало да подржимо та предузећа, без обзира колико мала, здрава су и имају потенцијала да продру на домаће и међународно тржиште,” рекао је Хоти.

Он је истакао да су након одобрења Скупштине ревидираног буџета већ започеле припреме за имплементацију Пакета за опоравак економије, како би се подржала предузец́а која су погођена због ковиђ19.

„Буџет је одобрен у другом читању, а такође и Фонд за економски опоравак. Сада смо започели са радом, а министарство за привреду припрема сва потребна упутства и одлуке како бисмо што пре распоредили средства из Фонда за економски опоравак “, нагласио је Хоти.

Последице изазване пандемијом коронавируса нису заобишла ни фабрику меса у Драгашу чији је власник Бурим Пирај рекао да, упркос потешкоц́ама и великим губицима, успевају да не отпусте ниједног радника.

„Око 15 одсто мање прихода смо остварили него што смо планирали, па су и наше инвестиције стале. Пандемија нас је гурнула на инвестиције које су требале да се изврше у марту-априлу. Али, ми се боримо и за сада ни један радник није остао без посла“, рекао је Пирај.

Подели на: