петак, 31. марта 2023. | 22:17
Најновије вести

Хоти: Опозиција не може да обори Владу Косова

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је вечерас да Покрет Самоопредељење нема потребне гласове за обарање Владе Косова.

 

Хоти је у емисији “Прессинг” на приштинској телевизији Т7 говорио о покретању захтева од стране Самопредељења за изгласавање неповерења косовској влади.

“Влада никада није била оборена од опозиције. Она се руши изнутра. Опозиција нема довољан број гласова. Морамо да размотримо многа питања унутар коалиције. Радимо на унутрашњим споразумима. Наш фокус је борба против пандемије и економски опоравак”, поручио је косовски премијер.

Хоти је такође прокоментарисао дискусију коју је имао са посланицом Самоопредељења Мимозом Кусари.

Хоти, који се налази у самоизолацији, јер је заражен са коронавирусом, оптужен је да није поштовао мере након што је фотографисан са тимом ФК “Приштина” након што је ова екипа освојила Куп Косова.

“У потпуности сам поштовао протоколе. Пре нисам имао знакова осим врло благог кашља. Препоручили су ми тест и одмах сам отишао куц́и у самоизолацију”, рекао је Хоти.

Хоти: Коалиција функционише нормално, не видим разлог за њено ширење

Хоти је оценио вечерас да владајуц́а коалиција, коју чине Демократски савез Косова, Алијанса за будуц́ност Косова и Социјалдемократска иницијатива, функционише “нормално”.

Хоти је, говорећи о гласинама о укључивању Демократске партије Косова у владу, истакао да постоје теме о којима треба да се разговара унутар коалиције.

“У принципу, радимо у складу са коалиционим споразумом, са приоритетима које Косово има”, рекао је косовски премијер.

Према његовим речима, не види разлога за ширење коалиције.

Опција за проглашење ванредног стања остаје отворена

Хоти је говорио о могуц́ности проглашења ванредног стања на Косову због ситуације са пандемијом.

Према његовим речима опција за проглашење ванредног стања је отворена, али и да Косово никада неће претворити у полицијску државу.

Предузец́емо мере против оних који не поштују антиковид мере, додао је Хоти.

Подели на: