Најновије вести

Хоти : Први пут сам премијер, пандемијом се добро управља

Премијер Косова Авдулах Хоти одговарајући на критике својих страначких колега Вјосе Османи и Љутфија Хазирија, због управљања пандемијом и начина на који води дијалог са Србијом, рекао да је први пут на месту председника владе и да се правилно управља пандемијом, преноси Газета Експрес.

 

Када је у питању критика због недостатка искуства у дијалогу, Хоти је рекао да је ово први пут да управља владом и додао да је Вјоса Османи такође неискусана у руковођењу Скупштином Косова, јер је такође нова на тој позицији.
Додао је да би сви требали да се концентришу на извршавање својих дужности.
„Председница скупштине нема искуства у руковођењу скупштином. Први пут је на том задатку. И мени је ово први мандат премијера владе. Нека се свако од нас концентрише на извршавање својих дужности,” рекао је Хоти.
Осврћући се на критике Хазирија о управљању пандемијом, Хоти је рекао да свако има право да критикује, али да се не може појединачно одговарати свима који су незадовољни ситуацијом.
Хоти је рекао да се пандемијом правилно управља и да је ситуација под контролом.
“Не могу да одговорим на критике. Свако има право да критикује. Али, ситуацијом се добро управља и остаје под контролом. Ово је мој одговор на сваку критику која би могла бити легитимна”, рекао је Хоти.
Хазири је раније коментаришући састанак Хотија и и Вучића, Хотијево понашање на састанку назвао “катастрофалним”.

Подели на: