Најновије вести

Ховенијер о одузимању сертификата МТС-у: Проблем решити са међународним партнерима

Амерички амбасадор у Приштини Џеф Ховенијер изјавио је да је поништавање сертификата о регистрацији српском оператеру мобилне телефоније на Косову МТС Д.О.О. “веома осетљиво питање”, које влада треба да решава у координацији са међународним партнерима.

 

 

На конференцији за медије у Приштини рекао је да су у току разговори на међународном нивоу како би се решило питање функционисања МТС-а на Косову.

“У случају било ког пословања чија лиценца може бити одузета, охрабрујемо сваку владу да предузме такве радње са опрезом, јер је велика ствар када одузмете лиценцу за посао”, рекао је Ховенијер.

“Посебно позивамо Владу да буде веома, веома опрезна у акцијама које предузима”, рекао је Ховенијер и објаснио да није неразумно да Влада очекује да предузећа која послују на Косову поштују законе.

“Али није неразумно, да чак и међународна заједница очекује од Владе да се координира са нама, за начин спровођења законских одредби, у нечем осетљивом као што је пословање предузећа чији су темељи произашли из олакшаног споразума ЕУ”, рекао је Ховенијер а преноси Радио Слободна Европа.

Открио је да је у току разговор специјалног представника Европске уније Мирослава Лајчака и Владе у Приштини о томе како да се реши ова ситуација.

“Не желим да прејудицирам ишод разговора, и не желим да трошим време на појединости, осим да кажем да смо подржали и подржавамо иницијативу специјалног представника ЕУ, који има одговорност за “обезбеђивање пуне усклађености са свим бриселским споразумима”, навео је Ховенијер.

Подели на: