Најновије вести

“Хрватска подржава трансформацију Косовских безбедносних снага”

Начелник Генералштаба хрватских Оружаних снага, Мирко Шундов изјавио је данас у Приштини да Хрватска тренутно доприноси својим учешћем у снагама Кфора на тзв. Косову и мисији подршке на трансформацији Косовских безбедносних снага.

 

Шундов је то рекао током сусрета са премијером привремених приштинских институција, Рамушем Харадинајем, са којим је разговарао о билатералној сарадњи у области безбедности Хрватске и тзв. Косова и региона, пренела је приштинска Коха.

У саопштењу привремених приштинских институција се наводи да су билатерални односи Загреба и Приштине “активни и пријатељски”.

“Тренутно се кадети Косовских безбедносних снага образују у ХВО и још један број на курсевима обуке за одбрану. Циљ ове сарадње је наставак заједничких вежби, посета и дијалога између институција две земље, као и размена информација о регионалним безбедносним питањима”, наводи се у саопштењу.

Харадинај је, како се наводи, захвалио на посвећености Хрватске да подржи и допринесе институционалној изградњи војних и безбедносних структура на тзв. Косову и обећао је још већу опредељеност Приштине на унапређењу те сарадње.

Подели на: