Најновије вести

Хуманитарна аукција слика за Дневни центар “Подржи ме-9 јануар”

Бранко Милошевић сликар из Бања Луке понудио је Одбору за помоћ Косову и Метохији да са својим колегама сликарима подржи акцију и пројекат Одбора за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици. Хуманитарна аукција слика ће бити отворена 26. новембра у 12 часова у Музеју Републике Српске и изложба ће трајати до 30. Новембра, саопштено је из Одбора.

 

Слике је донирало 14 сликара из Републике Српске и Србије и сав приход од продатих слика биће уплаћен за изградњу Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици.

“Посебно хвала сликару Бранку Милошевићу на дивној хуманој идеји и свим сликарима његовим колегама који су донирали своје ауторске радове. Посебно нас је импресионирало како је Милошевић рекао на првом нашем сусрету, цитирам, већ одавно желим преко Вас господине Арлов и Одбора колико ја могу да помогнем наш народ на Косову и Метохији, а овај пројекат заслужује помоћ целе Републике Српске. Хвала и Музеју Републике Српске и директору Миладину Савићу који нам је без речи уступио простор и сву потребну помоћ за ову за нас веома важну хуманитарну аукцију слика”, каже председник Одбора Милорад Арлов.

Уз хуманитарну изложбу слика на отварању аукције учествоваће деца са посебним потребама из ЈУ “Сунце” из Приједора, а биће приказана хронологија градње дневног центра “Подржи ме-9 јануар”.

Арлов позива све који желе и који могу да дођу, купе слику и тако помогну овај велики хумани пројекат намењен онима којима је помоћ неопходна, деци и младима са посебним потребама. “Да овај Центар буде њихова друга кућа и поклон Републике Српске. Позивамо све у Републици Српској да до 30. новембра позову хуманитарни број 1412 и са 1 КМ помогну изградњу првог дневног центра на Косову и Метохији или уплатом на жиро рачун Одбора: 55510000134196445. Кад га сви заједно изградимо као да смо манастир саградили!”, поручује Арлов.

Подели на: