Најновије вести

Хуманитарна продајна изложба у Косовској Митровици

Поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, Удружење родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице организује хуманитарну продајну изложбу уникатних празничних украса и декорација, које су израдили деца и млади са сметњама у развоју.

 

Хуманитарна продајна изложба ће се одржати данас у просторијама кафе-ресторана “Кнез”, на шеталишту у Косовској Митровици, са почетком у 13 часова.

Из Удружења родитеља наводе да је циљ ове манифестације да ширу јавност упозна са потребама и потенцијалима деце и младих са сметњама у развоју.

Рукотворине, које ће бити представљене на изложби, сведоче да деца и млади са сметњама у развоју могу да развију одређене когнитивне и моторичке способности, када им се пружи одговарајућа подршка.

Сав приход од продаје украса и декорација биће употребљен за опремање Дневног центра за децу и младе са сметњама у развоју у Косовској Митровици.

Подршку руководству и члановима Удружења родитеља “Подржи ме” и деци упутио је председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

“Деца и млади, њихови чланови трудили су се, марљиво радили и организовали на овај дан да продају своје радове и показали свима нама неизмерну вољу и жељу за животом. Показали нам да сами проналазе свој пут, да стварају и учествују, да желе дати допринос и потражити пут да буду самостални и корисни. Обрадовали сте ме када сте наменили да средства од продатих радова усмерите за опремање Дневног центра “Подржи ме-9. јануар” у Косовкој Митровици који наш Одбор из хуманости Републике Српске гради и убрзо завршава за вас. Одбор ће откупити више ваших радова, а позивам све у Косовској Митровици и на северу и југу Косова и Метохије да овој дивној деци и младим људима подаре пажњу и награде њихов труд куповањем радова која су њихова мала ремек дела”, поручио је Арлов.

Подели на: