Најновије вести

Хуманитарни базар и Деда Мраз за помоћ двогодишњој Маји

Општина Грачаница

 

 

Свет балона Грачанице у сарадњи са групом жена волонтера и МС фото студијом из Горњег Кусца, организовали су хуманитарну акцију за Мају Цветковић (2) из Кметовца, која болује од спиналне мишићне атрофије.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић са породицом и сарадницима придружио се овој новогодишњој хуманој акцији. Он је током посете базару захвалио групи жена волонтера као и Свету балона на овом хуманом гесту, наводећи да је општина Грачаница спремна да са свог аспекта помогне сваку акцију која има за циљ солидарност међу људима.
-Општина Грачаница наставља да подржава хуманитарне акције које за циљ имају борбу за нечији живот. Као и много пута у претходном периоду и ова данашња акција наш је допринос да помогнемо још једном детету да победи ову опаку болест. Солидарност, бригу и јединство наши мештани су показали до сада небројено пута. Ово је само наставак, рекао је Поповић.
„Свет балона“ обезбедио је да на базару буде и Деда Мраз, тако да су сви родитељи имали могућност да поведу малишане на сликање. За фотографије је био задужен „МС Фото студио“ из Горњег Кусца док је група жена волонтера организовала продајни базар. На базару су се могли купити, за симболичне цене, разне врсте производа, како прехрамбених, тако и сувенира и књига.
Маја је рођена као здрава девојчица, а први проблеми јављају се око другог месеца живота, када се и успоставља дијагноза СМА. Више од годину дана Маја је прикључена на механичку вентилацију јер њена мала плућа не могу другачије са функционишу. Њени родитељи нису у могућности да сами сносе огромне трошкове везане за њене терапије и рехабилитацију, па апелујемо на све људе добре воље да подрже ову акцију како бисмо Маји омогућили да настави да живи а њеним родитељима олакшали ову животну борбу.
Маји такође можете помоћи уплатом на жиро рачун Мајиног оца Милоша Цветковића.
205-9001022121544-46
Хуманитарни базари за помоћ малој Маји биће организовани још у Штрпцу и Косовској Митровици.
М.Ч.

Подели на: