Најновије вести

Хуманитарни базар у ОШ “Свети Сава”: Само за Анђелијине очи

Традиционално, и ове године у ОШ“Свети Сава“ у Северној Митровици одржан је Новогодишњи вашар, који је хуманитарног карактера. Чланови Ученичког парламента дошли су на идеју да ове године сва прикупљена средства од продаје на вашару,буду за лечење трогодишње Анђелије Китановић.

 

На штандовима Новогодишњег вашара нашли су се разноврсни, ручно прављени украси које су ученици Основне школе „Свети Сава“ израдили са својим наставницима. Прикупљен новац од продаје намењен је за лечење Анђелије Китановић.

Пожелевши добродошлицу посетиоцима Новогодишњег вашара, директор ОШ „Свети Сава“ Милорад Јовановић позвао је све да се укључе у хуманитарну акцију како би заједно помогли Анђелији.

„Анђелија, која има три године бори се са великим проблемима и мора да иде на трећу операцију како би се њен вид спасио и како би могла да се нормално развија и расте“, рекао је Јовановић.

Ученица Ана Симић рекла је да су у акцији израде украса ученици заједно са наставницима вредно радили.

„Сви смо имали заједнички циљ – да будемо хумани и скупимо што више новчаних средстава за лечење мале Анђелије Китановић“, нагласила је Ана.

Ученици су реализовали заједничку идеју и омогућили Митровчанима да се укључе у ову хуманитарну акцију која је наишла на добар одзив и одобравање суграђана који су мишљења да би оваквих акција требало да буде више.

„Драго ми је да је покренута ова акција како би се помогло једној малој девојчици да се излечи. То би требало што чешће да радимо јер је много болесне деце у нашој лепој Србији“, оценила је једна од посетитељки.

Истог мишљења су били и остали посетиоци који су указали да има много деце којима је помоћ потребна.

Након две успешне операције ока у Белгији, трогодишњој Анђелији Китановић из села Одевце заказана је и трећа, хитна операција почетком наредне године за коју је потребно прикупити 10 хиљада евра

 

Подели на: