Најновије вести

Хуманитарни концерт у Тивту, помоћ Србима на Косову и Метохији

Председник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохију Милорад Арлов синоћ је присуствовао хуманитарном концерту у Тивту.

 

Хуманитарни концерт је одржан у организацији НВО “Михољски збор” и Братства српске православне омладине “Свети Пантелејмон” из Тивта. Арлов се обратио многобројној публици, поздравио васкрсли српски народ у Црној Гори. Саставу Беградски синдикат поклонио је књигу “ХУМАНО СРЦЕ СРПСКЕ” и шал Републике Српске!

“Поносан сам што могу и што сте ми дали прилику да се обратим пред оволиким васкрским српским народом у Тивту и Црној Гори. Само заједно сви Срби ма гдје били поклонимо се и учинимо сви колико можемо за нашу вишевековну паролу Само Слога Србина Спасава, коју нажалост већ осам виекова нисмо успели остварити. Наша историска парола и завет никог не вређа, а нас чини снажним и јединственим. Ако то урадимо бићемо увек једно то смо дужини нашим славним прецима, а још више поколењима. Ово није политика ово је хуманост и веровање у себе и своју припадност”, рекао је Арлов.

Концерт је био хуманитаран а његов целокупни програм увеличан многим извођачима Београдским синдикатом, Београдским појцима, Снежаном Ђуришић и многим другима био је посвећен Косову и Метохији и певале су се најпознатије песме са Космета и Црне Горе.
Концерт у Тивту показује колико је та српска веза јака и нераскидива.

Концерту је присутволо многобројно свештенство, конзул Србије у Црној Гори, председник општине Будва и потпредседник Тивта и многобројна српска омладина и публика!, наводи се у саопштењу Одбора за помоћ Србима на КиМ из Бања Луке.

 

Подели на: