Најновије вести

Хуманост коју треба поздравити

Изградња великог пројекта Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке, укупне вредности од 280 000 евра Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” Косовска Митровица, је у завшној фази великих и најтежих грађевинских радова.

 

Пројекат намењен за 140 деце и маладих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме” Косовска Митровица ових дана дошао је до посљедње фазе, постављање крова!

Избором извођача радова предузећа “РП Инвест 1980” Радош Петровић из Косовске Митровице добили су велику и веома значајну подршку.

“Разговором 18.августа 2019.године на самом почетку градње изнели смо наше могућности и став да се овај пројекат гради селективно по могућностима и искључиво из прикупљених хуманитарних средтава великог дела из Републике Српске и нешто са Косова и Метохије, намењен за 140 деце и маладих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме” Косовска Митровица”, каже председник Одбора Милорад Арлов.

Огромну помоћ и подршку добили су од извођача радова и власника Радоша Петровића. Предузеће “РП Инвест 1980” неће наплатити комплетне радове градње, а то је вредност око 43 000 евра.

“Хтели смо да станемо већ на другој плочи и да сакупљамо средства за наставак градње. Због тога од 01.новембра планирамо велику хуманитарну акцију у Републици Српској, а очекујемо и знатну помоћ од Канцеларије за Косову и Метохију у Влади Србије јер овај простор треба и опремити, а то неће бити мало средстава”. каже Арлов.

Извођач радова каже да ће овај објекат до краја октобра ставити под кров, а онда чекају срдства за даље радове и опремање објекта.

“Изненађен сам г. Арлов и дивим се Вашом упорности и жељом да изградите овако велики, захтјеван и значајан објекат за Косовску Митровицу скоро од 700 м2 намијењен за децу и младе са потешкоћама у развоју и помогнете њима и њиховим породицама. Знам да сте почели без средстава, да немате буџет и да хуманитарним акција сакупљате средства, а то нимало није лако! Хвала Вам што сте до сад све учинили за српски народ а посебно децу на Косову и Метохији”,рекао је Радош Петровић.

“Нама из Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске и Удружења родитеља “Подржи ме” ништа друго не преостаје него да се захвалимо и поклонимо овом дивном хуманом гесту и оваквом размишљању и позовемо све који могу помоћи изградњу овог пројекта, да у наредној години добију своје прве станаре децу и младе са потешкоћама у развоју. Када га сви заједно изградимо, као да смо манастир саградили!”, закључио је Арлов.

Подели на: