уторак, 21. фебруара 2023. | 09:00
Најновије вести

Хуманост ученика основних и средњих скола Републике Српске

Ученици из 48 основних и средњих школа Републике Српске од 01. новембра до данас помогли су две хуманитарне акције Одбора за помоћ Косову и Метохији – изградња и опремање Дневног центра”Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици за 140 деце и младих са потешкоћама у развоју и “За дечији осмех на Косову и Метохији”.

 

“Хуманост какву треба поздравити и дивити јој се јер показује колика је свест деце и младих људи у Републици Српској кад треба помоћи својим вршњацима и деци са посебним потребама на Косову и Метохији. У наше хуманитарне акције уз подршку Министарства просвете и културе Републике Српске до данас укључило се око десетак већих основних, неколико средњих и доста школа са мањим бројем ученика које су уплатиле више 20. 000 КМ за наше хуманитарне акције. Верујемо да ће се до 31. децембра, до кад траје акција, укључити још многе основне и средње школе из Републике Српске”, каже у саопштењу председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов.

Наводи да је до 31. децембра отворен и хуманитарни број 1412 за изградњу и опремање Дневног центра “Подржи ме-9 јануар” у Косовској Митровици, велики пројекат Одбора који је започет пре годину дана,

“Потребно је још доста средстава да га завшимо и опремимо до 19. авгудта 2020. године, до Пребражења Господњег. Изградњу Дневног центра још подржавају локалне заједнице Републике Српске, очекујемо и знатну подршку Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије”, додаје Арлов.

Подели на: