Најновије вести

И Курти примио писмо од Макрона, Шолца и Мелонијеве

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти примио је заједничко писмо председника Француске Емануела Макрона, немачког канцелара Олафа Шолца и премијерке Италије Ђорђе Мелони, поводом састанка који ће сутра бити одржан у Бриселу о европском предлогу за КиМ.

 

 

Из Куртијевог кабинета је саопштено да су у овом писму они поздравили његове изјаве у вези с француско-немачким предлогом, пренела је Коха диторе.

У саопштењу се наводи да су Макрон, Шолц и Мелони изразили уверење да је закључивање и спровођење европског предлога од фундаменталног значаја за општу добробит грађана, мир и просперитетни развој региона и напредак европске перспективе Приштине.

И председник Србије Александар Вучић јуче је примио писмо Макрона, Шолца и Мелонијеве, пред нову рунду дијалога Београда и Приштине која се, уз посредовање Европске уније, одржава сутра у Бриселу.

Како је навела служба за спољне послове ЕУ, високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ, уз подршку специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака, одржаће одвојене састанке са Вучићем и Куртијем, с почетком у 15 сати, после чега ће уследити заједнички састанак.

Подели на: