Најновије вести

Институт чува српски језик, књижевност, националну историју и етнографију

Делегација Института за српску културу Приштина- Лепосавић поклонила своја издања књига Библиотеци Народне Скупштине Републике Србије

Делегација Института за српску култура Приштина са привременим седиштем у Лепосавићу, коју је предводио директор ове Установе проф. др Драган Танчић, посетила је Народну Скупштину Републике Србије, и њеној Библиотеци уручила поклон у виду више наслова сопствених издања. Делегацију је примио и на поклону се захвалио председник Народне Скупштине др Владимир Орлић.
Ово је вредна донација , казао је др Владимир Орлић, уз нагласак да ће ове књиге користити не само народни посланици и Служба Народне Скупштине , већ и научни радници и сви заинтересовани за богати фонд скупштинске Библиотеке.
У саопштењу, изадатим овим поводом, господин Орлић посебно захваљује Институту за српску културу за све што чини кроз свој рад и ангажман.
– Захваљујем Институту што кроз научно истраживачки рад чува српски језик и књижевност , националну историји и етнографију , што својим радом даје огроман допринос очувању нашег присуства не само у Лепосавићу, већ на простору Косова и Метохије у целини.  Ви знате да на подршку своје државе Србије можете да рачунате увек, рекао је др Орлић.
Директор Института за српску културу проф. др Драган Танчић захвалио се на подршци коју данас пружа наша држава , нагласивши , ,,да нема председника Александра Вучића и Владе Србије- не би било ни нас,,поручио је Танчић овом приликом.
Медју најзаначајнијим насловима , чији је издавач Институт за српску културу Приштина- Лепосавић, налази се Тематски зборник ,, НАТО агресија на СРЈ, Србију, да се вечно памти,, Тематски зборник Косова и Метохије кроз чињенице , тумачења и симболе ,, монографија,, Обичајно право на Косову и Метохији,, и часопис ,, Баштина,, научни гласник Института који се објављује од 1991. Године и који је рангиран као часопис од медјународног значаја. Поред ових на поклон Библиотеци у Београду уручена су и друга бројна издања. У делегацији коју су представљали Институт за српску културу , овом приликом, били су поред директора Танчића и сарадници др Борис Бурсаћ и др Марина Мијатовић. В. Вукојевић
Подели на: