Најновије вести

Истиче рок који је Приштина дала српским институцијама да напусте зграду у Северној Митровици, запослени и ноћас на радним местима

Данас истиче рок који су привремене приштинске институције дале запосленима у згради где су смештени Канцеларија за КиМ, Покрајински ПИО фонд, Центар за социјални рад из Вучитрна и Косовскомитровачки управни округ, да напусте своје просторије.

 

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је ургенцију међународној заједници, укључујући земље Квинте и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, у којој упозорава да ултиматум о исељењу четири српске институције може довести до продубљивања кризе на северу КиМ и додатног подизања тензија.

Неџат Угљанин, који је након прошлогодишњих избора, које су Срби бојкотовали, постао председник Скупштине општине Северна Митровица, рекао је да је међународна заједница затражила поново одлагање одлуке о исељењу.

Запослени и директори српских институција смештених у зграду у северном делу Косовске Митровице, у насељу Бошњачка махала, од јуче нису напуштали своја радна места.

Током протекле ноћи у згради су била упаљена светла, а према речима запослених, одбијају захтев привремених приштинских институција да напусте објекат.

Испред зграде у Бошњачкој махали налази се велики број медијских екипа, као и припадници Кфора и италијанских Карабињера.

Косовској полицији јуче је пријављено да се у објекту на северу Косовске Митровице налази бомба, али се испоставило да је реч о лажној дојави.

Подели на: