Најновије вести

Ивана одбранила светску титулу!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је злато на Светском првенству у Београду, најбољим скоком ове године – 7.06 и тако одбранила светску титулу освојену 2019. године у Бирмингему.

 

 

Ивана Вулета је остварила два циља која је поставила пред почетак Светског првенства у Београду – један је био да одбрани злато, а други да се приближи свом рекорду (7.24).

Најбоља српска атлетичарка никада није изгубила пред домаћом публиком, па је и сада била на висини задатка и, пред око 10.000 људи у престоници Србије, освојила светску титулу.

Вулета је одбранила злато освојено у Бирмингему 2019. године, најбољим скоком ове године – 7.06, који је остварила у четвртој серији.

Само пет исправних скокова је виђено у првој серији – међу десет такмичарки које су направиле преступ биле су и Ивана Вулета и Милица Гардашевић.

Кванеша Буркс је са 6.77 била најбоља у првој серији, Тифани Флин је скочила седам центиметара мање, а Рут Усоро је скочила 6.69.

Ивана је у другој серији преузела прво место скоком од 6.89, најбољим скоком ове године.

Милица Гардашевић је поново преступила, а на друго место се пробила Тифани Флин, скоком од 6.78.

У трећој серији је Ивана далеко скочила, али је направила преступ, док је Милица Гардашевић скочила 6.59.

Брум и Уген су заблистале у трећој серији, па је Нигеријка дошла до другог места скоком 6.85, а Уген из Велике Британије до трећег са 6.82.

“Арена” је прокључала после четврте серије, када је Ивана Вулета скочила 7.06, што је њен најбољи скок од 2017. године. Поправила је резултат из друге серије и зацементирала прву позицију, што нису покварили ни преступи у петој и шестој серији.

Сребро је освојила Ниегеријка Есе Брум скоком од 6.85, а бронзана медаља припала је Лорејн Уген из Велике Британије резултатом 6.82.

Вулета: Посебна емоција, хвала Србијо

Не знам шта бих вам рекла, заиста сам пресрећна и нема речи које би описале како се тренутно осећам, изјавила је Ивана Вулета након је што на Светском дворанском првенству у Београду одбранила злато из Бирмингема 2018. године.

“Европско првенство из 2017. године, овде у Арени, се не заборавља и никад неће, али ово данас, ово је нека посебна емоција. Хвала Србијо”, рекла је Ивана са сузама радосницама у очима.

Трговчевић и Илићева без пласмана у финале СП

Српски атлетичар Лука Трговчевић није успео да се пласира у финале дисциплине 60 метара са препонама на Светском дворанском првенству у Београду.

Он је у својој квалификационој групи заузео последње место са резултатом 7,89 метара.

Пласман у финале није успела да оствари ни Јована Илић у троскоку, која је у квалификацијама остварила резултат 13,36 метара.

Подели на: