Најновије вести

Ивановић: Ако овакво стање потраје, изазваће проблеме у лечењу и исхрани пацијената

Увођење таксе од 100 одсто на увоз робе из централне Србије и БиХ последњих шест месеци, као и несташица основних животних намирница на северу Косова последњих дана, утиче и на рад КБЦ Косовска Митровица и ако оваква ситуација потраје, то ће проузроковати бројне проблеме у лечењу и ишрани пацијената, упозорава директор ове здравствене установе др Милан Ивановић.

 

Ивановић оцењује да уведене таксе од 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ од стране Приштине, за циљ имају да отежају и створе неподношљиве услове живот, а и за лечење пацијената.

Наводи да проблема има и у снабдевању основним животним намирницама, али и у другим материјалним потрепштинама, електротехничком материјалу, средствима за хигијену итд.

“У овом тренутку ипак смо узели у обзир ову ситуацију. Знали смо да су косовске институције које су само извођачи ових радова, а инспиратори и организатори су управо њихови ментори из западног дела међународне заједнице, тако да смо покушавали да направимо неке залихе, да макар овај најосетљивији део популације на неки начин заштитимо, али ако се овакво стање продужи, сигурно да ће бити доста проблема и потешкоћа и у ишрани болесника, а самим тим и у њиховом адекватном лечењу”, нагласио је Ивановић.

Ивановић напомиње да су уз помоћ државе, успевали ових шест месеци да превазиђу све тешкоће и да адекватно лече пацијенте, и изражава наду да ће тако бити и убудуће.

Подели на: