Најновије вести

Из Приштине званичан захтев “Еплу” да Косово третира као државу

Косовска министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла затражила је у писму упућеном извршном директору компаније “Епл” Тиму Куку да та компанија укључи Косово на своју мапу земаља региона.

 

 

Мељиза Харадинај Стубла је тражила брзе кораке за “правилно представљање Косова са међународно прихваћеним границама на Аппле мапс-у”.

У писму упућеном 23. јула споменула је “да независност Косова у његовим границама признаје више од две трећине света, укључујући земље као што су САД, Велика Британија, Јапан, Немачка, Француска, Канада, као и чланство у престижним светским институцијама као што су Међународни монетарни фонд, Светска банка и шире”.

“Двадесет другог јула 2010. године, Међународни суд правде је у саветодавним мишљењем закључио да проглашење независности Косова 17. фебруара 2008. године није прекршило међународно право”, написала је косовска министарка подсећајући на то да су платформе попут Линкедина, Твитера, Фејсбука и Спотифија увеле Косово као независну земљу.

И светска музичка звезда Дуа Липа од компаније “Епл” затражила је да на мапе својих уређаја јасно упише границе Косова и Палестине, а само неколико дана касније своје ставове допунила је текстом “зашто Косово није и неће бити Србија”, да би потом објавила и мапу тзв. “велике Албаније”.

Подели на: