Најновије вести

Изабрали смо развојни пут

Положени венци на споменике у Лепосавићу,  Лешку и Сочаници страдалима у ратним дешавањима 1999-е године. На свечаној академији представљен филм о реализованим капиталним инвестицијама на подручју општине у овој години и награђени појединци који су допринели афирмацији општине Лепосавић.

Највише општинско признање, октобарска награда додељена је Петру Петковићу, директору Канцеларије за КиМ за свеукупни допринос у развоју ове општине, а признање је примио Борислав Тадић, заменик директора Канцеларије за КиМ,  јер ни овога пута због забране Приштине, Петковић није био присутан.
Прилика је ово била да се награди рад заслужних појединаца у области привреде, пољопривреде, образовања, спорта, културе, као и ђаци генерација основних и средњих школа, студенти завршних година са просеком изнад девет, као и  мајке са четворо и више деце.
Обележавање 110 година у слободи, од када је ово подручје ослобођено од Турака, почело је пријемом за породице палих бораца 1999-е године на КиМ,  а потом и полагањем венаца на споменике у Лепосавићу,  Лешку и Сочаници.

На платоу испред Центра за културу,, Сава Дечанац” у Лепосавићу  на изложбеним штандовима представили су се произвођачи хлеба, пецива, колача, вина, ракија, сокова, цвећа, али и школе и дечје установе са овог подручја.
Лепосавић је изабрао развојни пут, па је у филму ,који је за овј прилику припремљен, представљено све оно што је у области капиталних инвестиција урађено у текућој години.
У културно -уметничком делу програма представили су се члановк КУД ,,Копаоник” и чланови хора Факултета уметности из Косовске Митровице. В.Вукојевић
Подели на: