Најновије вести

Изабрана настава по комбинованом моделу

Средња школа „Григорије Божовић“ у Зубином Потоку: ове школске године уписано је 56 ученика у четири одељења.

 

У Срдњој школи „Григорије Божовић“ у Зубином Потоку ове школске сезоне креће се са комбинованим моделом наставе праћењем наставе на часовима у школи и онлајн од куће. Наставничко веће је донело одлуку да ученици у гимназијским одељењима прате наставу једне недеље по групама у школи, а друге недеље онлајн од куће. У техничким одељењима настава ће се одвијати редовно, будући да су одељења мања.
Оваква одлука о комбинованом моделу организовања наставе донета је због коронавируса који се јавио и у Зубином Потоку и ради сузбијања његовог ширења, а на основу анализе просторних услова у школи и резултата изјашњавања родитеља, на седницама Педагошког колегијума и Тима за обезбеђивање квалитета образовања и развој установе.

Платформа која ће се користити као допунска подршка ученицима у учењу је гоогле учионица. Ове школске године уписано је 56 ученика у 4 одељења (2 гимназијска и 2 техничка). -Средња школа „Григорије Божовић“ у Зубином Потоку је испоштовала и применила све препоруке и мере које су прописане од стране Министарства просвете и Кризног штаба Републике Србије. Ђаци ће моћи да наставе своје школовање у клупама без икаквог страха од вируса. Свестан да је време табле и креде одавно прошло, колектив школе је сваке године улагао знатна средства у опрему и очигледну наставу, каже директор ове образовне установе Ивица Трифуновић.
С.Ђ.

Подели на: