Најновије вести

Изгорела кућа социјално угрожене породице Стојановић у Босцу код Косовске Каменице

Зоран Стојановић, самохрани отац из села Босца код Косовске Каменице, и његово седморо малолетне деце, остали су без крова над главом у пожару у којем им је синоћ изгорела кућа. На срећу нико од укућана није повређен. Како јавља наш репортер са лица места, од куће је остало згариште, а породица се тренутно налази код рођака у истома селу.

Пожар се догодио синоћ, 19. марта у 19 и 20 минута, док су укућани били за вечером. Упркос великом шоку Зоран је успео да изведе децу из куће, међу којима и своју тешко болесну и непокретну ћерка Наташу која има шест година. Први у помоћ су им притекле комшије а након пола сата стигли су и ватрогасци и угасили пожар. Сумња се да је узрок пожара лоша електрична инсталација у кући која им је изграђена 2002. године и како наводе и раније су имали проблема са тим.

Стојановићи су социјално угрожена породивца која је веома тешко живела и пре ове несреће која их је задесила а сад не знају како ће даље јер су у пожару остали без свега и хитно су им  потребни храна, одећа и лекови за малу Наташу. Иначе, Стојановићи су већ једном остајали без дома кад су расељени из суседног села Ферићај.

Након пожара Стојановиће су обишли надлежни иѕ општине Косовска Каменица али за сада нису добили никакву помоћ. Контактирала их је председница Народних кухиња Светлана Стевић.

Подсетимо, “Јединство” је пар месеци сазнавши за тешку ситуацију ове породице однело помоћ овој породици, а која се сада нашла у за њих безизлазној ситуацији ако им се хитно не помогне.
С.И.

Подели на: